vanuit-de-hunzestraat-de-wijde-wereld-in.reismee.nl

Marx rules P-direct

Gert-Jan weet het nu zeker. Marx en Lenin zijn ook gewoon weer terug in het Nederlandse overheidsbestuur.

De dag begon vandaag zo mooi: klaarmaken voor een snorkeluitstapje op een mooie boot tijdens een door zon overgoten dag. Het begon mooi met die gedachte bij het opstaan, maar toen Gert-Jan nog vlak voor het ontbijt nog even geld wilde gaan pinnen was de dag ineens minder mooi. Drie automaten afgelopen - geen geld, maar wel een melding dat er onvoldoende geld op de rekening stond.

Een week eerder had Gert-Jan al een ander bankprobleem. Hij had zijn wachtwoord gewijzigd van het internetbankieren en op de een of andere duistere wijze kon hij het wachtwoord niet meer herinneren. Sterker nog, hij kon zich niet eens meer herinneren dat hij het gewijzigd had. De telefonische medewerker van ING zag het in het 'systeem'. Tja, Gert-Jan is inmiddels de veertig gepasseerd.

Maar goed, dat de saldoinfo niet op ieder moment gecontroleerd kon worden was nog niet zo'n groot probleem, maar geen geld meer, dat is van een andere orde. Het enige dat we konden doen was wachten tot het 9.00 uur in Nederland is en bellen met de bank. Onderweg passeerden natuurlijk diverse scenario's. De twee belangrijkste waren: Gert-Jan was geskimmed (iemand heeft zijn rekening geplunderd) of zijn levensloopuitkering (salaris) was niet over gemaakt. Nadat de Rijksoverheid op 26 januari de benodigde centen nog niet had overgemaakt was Gert-Jan al een beetje verrast. Dus gingen zijn verdenkingen vooral uit naar de Minister van Binnenlandse Zaken.

Na een prachtige dag op zee (zonder echte grote zorgen, want een stapeltje dollars en creditcards op zak stelt een mens wel eventjes gerust) dan eindelijk maar bellen met ING. Een jawel hoor, er was geen storting gedaan door het Rijk. 'Even bellen met de VWS-service balie', dacht Gert-Jan. Tja, zo werkt dat dus niet meer, als je twee maanden weg bent. Voor alle vragen over P-direct van de Rijksoverheid moet u contact opnemen met het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei een keurige dame op een bandje. Dat zag Gert-Jan op grote afstand dus niet zitten (je komt dan toch niet verder zonder P-nummer ed.) en belde naar de secretaresse op het werk. Die had gelukkig in no-time een collega te pakken bij de financiele directie die het wel kon uitzoeken. Na een uurtje terugbellen om na te vragen hoe en wat, was de afspraak. 'Ja het is misgegaan met het overzetten van het VWS betalingssysteem naar naar het Rijkssysteem P-direkt'. Nou de naam doet iets anders vermoeden, maar het geld komt er met dat systeem niet direct aan. En er is een grote kans dat het ook niet lukt met de februari betaling. Het 'systeem' kon zo`n snelle correctie niet aan. Toen gingen Gert-Jans anarchistische haren recht overeind staan. Vorig jaar had hij al het gevoel dat dat nieuwe centralistische Rijksbetalings/personeelssysteem geen verbetering zou zijn, maar nu wist hij het zeker, helemaal na 6 weken in een communistisch land door gebracht te hebben: Marx en Lenin zijn helemaal niet weg, ook niet uit Nederland.

Wink

Gelukkig hebben de VWS collega's het fantastisch opgepakt en wordt er door VWS een voorschot geregeld en wordt het later weer verrekend met het P-direct 'systeem', maar Gert-Jan is weer bevestigd in zijn overtuiging dat centralistisch opereren echt geen verbetering is. Terug naar de menselijke maat!

Reacties

Reacties

Nicole

Schrikken, zeg! Gelukkig hebben jullie er weinig stress van gehad. Geen verbetering, dat P-direct.

tota

ach als je geen geld heb,kan je het ook niet uitgeven!Goed nieuws ik ben gisteren en vandaag naar de tuin geweest,we hebben zomaar veel zon geen wind, het was heerlijk om er weer te zijn ,jullie tuin ziet er netjes uit,als jij gertjan er was was je zeker weten ook op de tuin, je wordt gemist,nou hoop toch dat je weer geld heb,succes, groetjes voor jullie allemaal.....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!